CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

.: Mutiara Kata :.

Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang..sahabat sejati ialah org yg menegur kesilapan sahabatnya...mengutuk perbuatan kejinya....dan mengambil berat akan sahabatnya...itulah sahabat sebenar..

Thursday, August 19, 2010

.: BaRaKALLaHu LaKuMa :.


We're here on this special day
Our hearts are full of pleasure
A day that brings the two of you
Close together

We're gathered here to celebrate
A moment you'll always treasure
We ask Allah to make your love
Last forever

Let's raise our hands and make Do'a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let's all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير

From now you'll share all your chores
Through heart-ship to support each other
Together worshipping Allah
Seeking His pleasure

We pray that He will fill your life
With happiness and blessings
And grants your kids who make your home
Filled with laughter

Let's raise our hands and make Do'a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let's all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير

بارك الله
بارك الله لكم ولنا

الله بارك لهما
الله أدم حبهما
الله صلّي وسلّم على رسول الله

الله تب علينا
الله ارض عنا
الله اهد خطانا
على سنة نبينا

Let's raise our hands and make Do'a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let's all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير


Lirik lagu Barakallahu lakuma nyanyian Maher Zain..mesti korang dah pernah dengar kan..banyak lagi lagu lain yang sedap dan penuh dengan mesej tersurat mahupun tersirat..ak sgt suka tgk video clip lagu "The Chosen One"..ringkas tapi padat..terbaik la Maher Zain..

kenapa tiba2 letak lirik lagu ni?sebabnya,kena la dengan post aku kali ni di mana ak nk post gambar org kahwin..walimah sahabat2 termasuk roomate ak sendiri yang sempat aku hadiri..yang terkini,bulan jun hari tu la..yang roomate aku tu agak lama jgk la..bulan dua ritu lagi..tp,lupa nk post kat blog..huhu..

5 hari trip ke kelantan,terengganu dan johor..bermula tgh malam hari rabu sampai la tgh malam hari ahad..pergh..letih tapi kenangan ni menambahkan lagi satu memori yang takkan dilupakan..hehe..

Gambar Pertama

Walimah pertama yang aku hadiri bulan jun aritu..rasydan dan norma..kat umah rasydan di machang..sampai tu dalam petang jugak la..pukul 3 lebih camtu la..sempat bergambar lagi..

Gambar kedua


ni gambar kak diyana bersama suami..jauh jgk la machang dengan ketereh..ak pernah sampai dah umah k. diyana tapi,sbb jalan jem,lambat jgk nk bleh ke sampai..kat maghrib baru sampai..maaf kak diyana,kitorang sampai lambat..tapi takpe,lambat2 pun makanan ade lagi..huhu..n makanan malam tu takkan ak lupakan..sedap sungguh..


Gambar ketiga


walimah ketiga..mawardi dan balqis..dah lama kawin tapi baru adakan kenduri sebelah pengantin lelaki..ni adalah gambar kat umah mawardi di gong badak,k.terengganu..

Gambar keempat

walimah keempat..fikri dan akmal..senior ak di SHAMS dan jgk di UIA ni..dah grad dah pun..janggal pulak panggil fikri sbb selalu duk panggil die dgn nickname Yong..zaujah die kakak kepada classmate ak dulu kat SHAMS..

Gambar Kelima


Walimah mat pet dan zyla..dekat batu pahat,johor..terkejut sungguh ak tgk mat pet,badan naik sungguh2..tahap petok doh..bleh panggil sponge bob..huhu..

Gambar Keenam




gambar roomate aku bersama isteri tercinta..suhaimi dan najibah..lambat benor aku post gambar ni dlm blog aku..takpe la..yang penting,ak menghadiri majlis dia kat jitra,kedah..siap jadi pengapit lagi..huhu..kurang2 aku dah ade pengalaman jadi pengapit,pasni,sape nak mtk tolong aku jadi pengapit,bagitahu je..takde masalah la..ak charge murah je..hehe..

Gambar ketujuh


Gambar Kelapan

Gambar Kesembilan



walimah yaty dan tamim..pastu,walimah maziyah dan huzaifah serta walimah zaim dan fatimatun..lame dah jgk,tapi takpe la sbb ak menghadiri walimah diorang jadi ak post jgk la kat dlm blog ni..mgkin ade yang tak tahu lagi diorang dah kahwin..tujuan ak nk raikan orang2 yang sebegini la..huhu..

isteri cerdik yang solehah
penyejuk mata
penawar hati
penajam fikiran

di rumah dia isteri di jalanan kawan
di waktu kita buntu dia penunjuk jalan


nasihat kita dijadikan pakaian
silap kita dia betulkan
penghibur di waktu kesunyian
terasa rahmat bila bersamanya


dia umpama tongkat si buta
bila tiada satu kehilangan
dia ibarat simpanan ilmu
semoga kekal utk diwariskan

.: Nazrey Johani :.

p/s : Selamat pengantin baru kepada semua pengantin2 walaupun yang dah lama kahwin....hehe..=)

0 comments:

.: Popular Posts :.

There was an error in this gadget