CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

.: Mutiara Kata :.

Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang..sahabat sejati ialah org yg menegur kesilapan sahabatnya...mengutuk perbuatan kejinya....dan mengambil berat akan sahabatnya...itulah sahabat sebenar..

Friday, November 28, 2008

cuti terancang?

Salam...
hmm..
setelah sekian lame xbuke blog aku ni,akhirnya dpt jgk aku buke arini..
syukur alhamdulillah masih lg diberi kesempatan untuk post something...
kalo waktu cuti,camni la jadinye...kalu kat uia takpe,mudah je dpt tenet...
kat umah xde,sebelom ni ade,tapi ayah aku dah potong la..die ckp xde org nk gune,rugi je kn byr tiap2 bulan..

takpe la,nseb baek cc x jauh dr umah,tp xjauh pon,arini bru brkesempatan...
skrg ni,sume student tgh cuti,tp ade jgk la sebahagian yg x cuti,bese la,special case mmg sentiasa ade...bile cuti ni,mcm2 la yang terfikir nk buat...ade yang dah rancang cuti dari awal sampai la balek uia smula...tp,ade jgk yg ikut flow je,duk umah dah,rase nk kluar jln2,kluar je...

tp,xkesah la,itu masing2 punya,tp better kalu kite ade schedule spy cuti kite ni dpanggil cuti terancang,bkn hanya cuti2 malaysia..
kt sini,aku just nk terangkan schedule aku cuti ni...arap2,dpt follow la...huhu...

2,3 ari ni baru lepas balek dari kelantan..aku pegi kelantan ari khamis(20/11/2008) sampai sana dlm pkol 8.30mlm..ari jumaat ngn sabtu aku ade tournament futsal..tp,xdpt pegi jauh,dpt pegi dekat je...huhu..kalah pusingn kedua tapi tkpe la,at least lepas grouping...
ari sabtu tu jgk aku pergi knduri kt dua rumah,umah abg ipar ajis kat binjai dan umah nadiah kat KB...pastu,sambung melawat umah shabat2 kt klntn besoknya..
balek ganu keesokan tu,bwk plk 4org sahabat kedah melawat tgnu..seharian duk pusing bandar kuala terengganu ni..huhu...letih tu xyah ckp la,tp yg pnting kita enjoy...huhu...
skrg ni duk umah je,mak pegi kursus,kn la jg adik2...
3hb ni,pegi KL,ade conference shell 4 ngn 5hb...mcm seronok...
6hb tu mgkin balek ganu smula...pegi uia balek dlm 17hb..jdnye,tgh2 tu nk jumpe bdk2 usrah n nk jumpe adik2 yg br lps SPM ni..arap2 menjadi la...
yang tu yang jelas la,yg xjelas byk lagi kot nk buat..hehe...

xtaw la aku mengarut ape ni,men taip je ape yang terlintas kt kepala...len kali aku susun skit ayat2 ni..
hmmm....byk lg kekurangan ni...

Tuesday, November 11, 2008

OpEninG rEmarks

Salam ukhuwwah buat rakan2 dan sahabat2 sekalian...

Alhamdulillah,
Pertamanye kesyukuran dipanjatkan kepada Allah S.W.T kerana masih lagi mengurniakan dua nikmat terbesar kepada kite iaitu nikmat Islam dan nikmat Iman...syukur jgk sbb arini dah termakbul hasrat hati ni nk miliki blog sendiri...hehe...walaupon aku ni masih dlm peringkat blajor lg pasal blog ni tp aku xnak jadikan ini sbgai satu alasan utk aku x create blog sendiri...aku berpegang dgn kate "sambil buat,sambil blajar"...selagi kite x rase sendiri selagi tu la kite takkan tahu...

sehingga saat ini,aku masih xtahu lagi ape yang aku nak muatkan dlm blog aku ni...mgkin sbb skrg musim exam,jd,xbape bleh nk fikir lagi kot...tkpe la...lepas exam ni aku akan start cari bahan utk blog aku ni supaya sape2 yg ziarah n brkunjung ke blog aku ni mendapat input jgk walaupon sedikit...same2 la kite sebarkan plk kpd rakan2 dan shbt2 kite spy ilmu yg kita dpt ni brterusan...selagi mane ia brterusan selagi itulah kita akn mendapat pahala....inilah salah satu dari tiga amal yang x akan putus pahalanye selagi mane masih ade orang yang menyebarkannya mahupun mempraktikkannya...Maha Suci bagi Allah tuhan sekalian alam...

cumenye,dengan lahirnya blog ini,aku arap aku dapat mencari diri aku yg sebenar dan mem'improve'kan lagi potensi yg ade spy ak dapat jd salah satu dari benteng yang teguh untuk mempertahankan islam nanti...Insya Allah...teringat plk kat kate2 seorg judge utk akademi nasyid ms konsert final: "Aiman,kamu adalah seorang muslim yang sejati kerana hari ini lebih baik dari semalam dan hari semalam adalah lebih baik dari hari kelmarin dan hari-hari yang sebelumnya"...

moga2 aku tergolong dlm golongan tersebut...bkn jd penyanyi nasyid la,ak xpanda nasyid2 ni...huhu...tp jd seorg muslim yang sejati...
insyaAllah...terima kasih kat rakan2 dan sahabat2 yang byk bg inspirasi kpd kewujudn blog ni...tp,xperlu sebut name la kan...riak plk nanti=) jasa anda xkan dilupakan dan hanya Allah yang layak memberikan ganjarannya...

stkt ni la dlu untuk kata2 pmbukaan...jumpe lg dlm next article insyaAllah...

Wallahu a'lam...

.: Popular Posts :.

There was an error in this gadget