CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

.: Mutiara Kata :.

Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang..sahabat sejati ialah org yg menegur kesilapan sahabatnya...mengutuk perbuatan kejinya....dan mengambil berat akan sahabatnya...itulah sahabat sebenar..

Friday, November 28, 2008

cuti terancang?

Salam...
hmm..
setelah sekian lame xbuke blog aku ni,akhirnya dpt jgk aku buke arini..
syukur alhamdulillah masih lg diberi kesempatan untuk post something...
kalo waktu cuti,camni la jadinye...kalu kat uia takpe,mudah je dpt tenet...
kat umah xde,sebelom ni ade,tapi ayah aku dah potong la..die ckp xde org nk gune,rugi je kn byr tiap2 bulan..

takpe la,nseb baek cc x jauh dr umah,tp xjauh pon,arini bru brkesempatan...
skrg ni,sume student tgh cuti,tp ade jgk la sebahagian yg x cuti,bese la,special case mmg sentiasa ade...bile cuti ni,mcm2 la yang terfikir nk buat...ade yang dah rancang cuti dari awal sampai la balek uia smula...tp,ade jgk yg ikut flow je,duk umah dah,rase nk kluar jln2,kluar je...

tp,xkesah la,itu masing2 punya,tp better kalu kite ade schedule spy cuti kite ni dpanggil cuti terancang,bkn hanya cuti2 malaysia..
kt sini,aku just nk terangkan schedule aku cuti ni...arap2,dpt follow la...huhu...

2,3 ari ni baru lepas balek dari kelantan..aku pegi kelantan ari khamis(20/11/2008) sampai sana dlm pkol 8.30mlm..ari jumaat ngn sabtu aku ade tournament futsal..tp,xdpt pegi jauh,dpt pegi dekat je...huhu..kalah pusingn kedua tapi tkpe la,at least lepas grouping...
ari sabtu tu jgk aku pergi knduri kt dua rumah,umah abg ipar ajis kat binjai dan umah nadiah kat KB...pastu,sambung melawat umah shabat2 kt klntn besoknya..
balek ganu keesokan tu,bwk plk 4org sahabat kedah melawat tgnu..seharian duk pusing bandar kuala terengganu ni..huhu...letih tu xyah ckp la,tp yg pnting kita enjoy...huhu...
skrg ni duk umah je,mak pegi kursus,kn la jg adik2...
3hb ni,pegi KL,ade conference shell 4 ngn 5hb...mcm seronok...
6hb tu mgkin balek ganu smula...pegi uia balek dlm 17hb..jdnye,tgh2 tu nk jumpe bdk2 usrah n nk jumpe adik2 yg br lps SPM ni..arap2 menjadi la...
yang tu yang jelas la,yg xjelas byk lagi kot nk buat..hehe...

xtaw la aku mengarut ape ni,men taip je ape yang terlintas kt kepala...len kali aku susun skit ayat2 ni..
hmmm....byk lg kekurangan ni...

0 comments:

.: Popular Posts :.

There was an error in this gadget