CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

.: Mutiara Kata :.

Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang..sahabat sejati ialah org yg menegur kesilapan sahabatnya...mengutuk perbuatan kejinya....dan mengambil berat akan sahabatnya...itulah sahabat sebenar..

Tuesday, November 11, 2008

OpEninG rEmarks

Salam ukhuwwah buat rakan2 dan sahabat2 sekalian...

Alhamdulillah,
Pertamanye kesyukuran dipanjatkan kepada Allah S.W.T kerana masih lagi mengurniakan dua nikmat terbesar kepada kite iaitu nikmat Islam dan nikmat Iman...syukur jgk sbb arini dah termakbul hasrat hati ni nk miliki blog sendiri...hehe...walaupon aku ni masih dlm peringkat blajor lg pasal blog ni tp aku xnak jadikan ini sbgai satu alasan utk aku x create blog sendiri...aku berpegang dgn kate "sambil buat,sambil blajar"...selagi kite x rase sendiri selagi tu la kite takkan tahu...

sehingga saat ini,aku masih xtahu lagi ape yang aku nak muatkan dlm blog aku ni...mgkin sbb skrg musim exam,jd,xbape bleh nk fikir lagi kot...tkpe la...lepas exam ni aku akan start cari bahan utk blog aku ni supaya sape2 yg ziarah n brkunjung ke blog aku ni mendapat input jgk walaupon sedikit...same2 la kite sebarkan plk kpd rakan2 dan shbt2 kite spy ilmu yg kita dpt ni brterusan...selagi mane ia brterusan selagi itulah kita akn mendapat pahala....inilah salah satu dari tiga amal yang x akan putus pahalanye selagi mane masih ade orang yang menyebarkannya mahupun mempraktikkannya...Maha Suci bagi Allah tuhan sekalian alam...

cumenye,dengan lahirnya blog ini,aku arap aku dapat mencari diri aku yg sebenar dan mem'improve'kan lagi potensi yg ade spy ak dapat jd salah satu dari benteng yang teguh untuk mempertahankan islam nanti...Insya Allah...teringat plk kat kate2 seorg judge utk akademi nasyid ms konsert final: "Aiman,kamu adalah seorang muslim yang sejati kerana hari ini lebih baik dari semalam dan hari semalam adalah lebih baik dari hari kelmarin dan hari-hari yang sebelumnya"...

moga2 aku tergolong dlm golongan tersebut...bkn jd penyanyi nasyid la,ak xpanda nasyid2 ni...huhu...tp jd seorg muslim yang sejati...
insyaAllah...terima kasih kat rakan2 dan sahabat2 yang byk bg inspirasi kpd kewujudn blog ni...tp,xperlu sebut name la kan...riak plk nanti=) jasa anda xkan dilupakan dan hanya Allah yang layak memberikan ganjarannya...

stkt ni la dlu untuk kata2 pmbukaan...jumpe lg dlm next article insyaAllah...

Wallahu a'lam...

0 comments:

.: Popular Posts :.

There was an error in this gadget