CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

.: Mutiara Kata :.

Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang..sahabat sejati ialah org yg menegur kesilapan sahabatnya...mengutuk perbuatan kejinya....dan mengambil berat akan sahabatnya...itulah sahabat sebenar..

Sunday, April 12, 2009

Muhasabah Cinta..

Kenapa dengan cinta?banyak buat salah ke sampai nak kena muhasabah tu?hehe...ni adalah tajuk lagu dalam album muhasabah cinta oleh Edcoustic..aku terperasan ramai je yang mengalunkan lagu ni di bibir masing2 semenjak dua menjak ni..ada apa dengan lagu ni?silap aribulan gelombang tsumawi pon boleh kalah..jadi, aku pon amik inisiatif untuk download lagu ni skali dengan cari lirik dia..

Memang sedap dan menyentuh kalbu..maksud dia mendalam jugak..Tak percaya ke?kalau tak percaya,jangan paksa diri untuk percaya..tidak baik untuk kesihatan...huhu..tapi, kepada sesiapa yang belum pernah dengar lagu ni, aku ada lampirkan sekali lirik lagu kat bawah...boleh la nak menghayatinya sementara..kalau tak cukup dengan lirik lagu boleh download lagu ni jugak...kat bawah jugak la...ada link die...

syukran,semoga kita semua mendapat manfaat dari apa yang kita lakukan..

.: Muhasabah Cinta :.

Wahai... Pemilik nyawaku,

Betapa lemah diriku ini,

Berat ujian dariMu,

Kupasrahkan semua padaMu...

Tuhan... Baru ku sadar,

Indah nikmat sehati itu,

Tak pandai aku bersyukur,

Kini kuharapkan cintaMu..


Chorus:

Kata-kata cinta terucap indah,

Mengalir berzikir di kidung doaku,

Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku,

Butir-butir cinta air mataku,

Teringat semua yang Kau beri untukku,

Ampuni khilaf dan salah selama ini,

Ya ilahi....

Muhasabah cintaku...

Tuhan...

Kuatkan aku,

Lindungiku dari putus asa,

Jika ku harus mati,

Pertemukan aku denganMu...

Back to Chorus.

Tajuk lagu : Muhasabah cinta

Album : Muhasabah cinta

Munsyid : EdCoustic

Download:

http://www.4shared.com/file/74386442/b194c538/Muhasabah_Cinta.html?cau2=403tNull

.: Melentur buluh biarlah dari Rebungnya :.

2 comments:

secret admirer said...

dilamun cintakah kamu??

MOHAMAD KAMARUL HELMI BIN MOHAMAD NAWAWI said...

tuan hamba memang seorang yang clever lagi bijaksana..tetapi,sayang seribu kali sayang, tuan hamba perlu banyak mengkaji lagi..huhu..
aku post pasal muhasabah cinta ni sebab lagu ngn lirik die sedap..x lebih dari tu..=)

.: Popular Posts :.

There was an error in this gadget