CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

.: Mutiara Kata :.

Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang..sahabat sejati ialah org yg menegur kesilapan sahabatnya...mengutuk perbuatan kejinya....dan mengambil berat akan sahabatnya...itulah sahabat sebenar..

Tuesday, July 13, 2010

.: SyukRan to Jalinan :.

.: JALINAN ENGINEERING SDN BHD :.


Tuan Haji Yahya Bin Akob
- luaran nampak serius dan garang..tapi,bile berbual dgn dia,baru la boleh kenal karakter sebenar haji..ada 4 org anak dengan seorang kat DQ..suka ambil budak UIA untuk buat praktikal kat company dia..cara haji ketawa memang aku akan sentiasa ingat..tak pernah lagi aku jumpa orang lain ketawa macam dia..=)

En Adzmi Minhat
- my supervisor..sangat supportive..always think positive towards everyone..bermacam2 perkara ak dapat belajar dari dia..paling penting, ak dapat gambaran sebenar kehidupan bekerja daripada pengalaman2 beliau yang diceritakan kepada aku..

Haji Jidin Madi
- tak berkesempatan utk meluangkan banyak masa bersama beliau..sentiasa keluar 'outstation' ke JB sentral..biasanya, boleh jumpa Haji Jidin waktu hari Isnin je la sebab hari Selasa mesti dia berada kat site dah sampai Jumaat..Haji Jidin wat bisnes jual roti jugak..seronok dengar cerita beliau pasal bisnes dia di uia =)

En Akmal
- supportive jugak..sempoi..suka minum pagi bersama pekerja2 dan staff lain..salah seorang daripada project engineer company..sempat bersama beliau 2 bulan je sebab beliau bertukar angin ke Gamuda..

Abg Aie
- kalau dia ada kat opis, pekerja paling rilek aku tgk..huhu..ye la,duk kat opis,kerja dia men'download' citer tak pun layan tenet..kadang2 je tgk dia buat kerja..huhu..tapi,bila die 'outstation', kompem paling lama..kurang2,2 minggu duk kat kuantan..dia yang in charge project kat uia kuantan utk part communication..

Abg Ramli
- tak tahu nak cerita pasal abg ram..hehe..aku selalu follow dia ke mana2..sampai abg aie panggil abg ram ni abang aku dah..huhu..ak follow dia pergi hantar surat la biasa nya..tak pun pegi ambil cek untuk jalinan..hantar surat biasanya ke company yang berkaitan mcm Westinghouse Railway systems, Fiberail dll..lagi,follow pegi bank utk tebus cek dll..

Kak Fadzilah
- satu-satunya bunga kat opis..hehe..



Pak Hassan
- org Melaka..paham2 la kalau dah memang org melaka,mulut lancar je kalu dia ade tak puas ati pape..waktu first2 keje ngn dia kat jb sentral,teruk dah kena paku..tu baru kenal,kalu dah lama,tak tahu la..huhu..sebab tu la,kalau duduk ngn pak hassan,memang tak kering gusi la..bab paku memaku,serah kat dia la..sume orang kena paku ngn die..sampai haji pun pernah kena..hehe..

Abg Salim
- sempoi..rilek sangat kalau gi buat 'Earthing' ngn Abg salim..kerja 'Earthing' buat kat 'location box' betul2 tepi landasan..dah sampai tgahari,paham2 la macamane panasnya kat situ..tambah2,tepi landasan,terasa bahangnya..sbb tu la,bile kerja ngn abg salim,awal2 pagi lagi dah start..lps sarapan kol 7 lebih,kol 8 dah start kerja..patutnya,kol 830 paling awal..kerja memang letih,tapi buat slow2 je..penat,rehat jap..kemudian sambung balik..kerja,rehat,kerja,rehat camtu la..pukul 11 lebih dah siap..hehe..memang siap betul la ni..petang,rehat kat bilik je..

Abg Roslan
- terlibat ngn projek kat batu caves..jarang jumpa abg roslan awal2 sebab dia kerja shift malam..pukul 12 malam dia start la kerja..waktu elektrik dah dimatikan sbb kerja abg roslan,pasang kabel..dia la yang tukar kabel kuprum dengan fiber optic..

Bob
- org kuat haji jidin..selalu 'outstation' jugak..biasanya stay dekat JB je 2,3 minggu..

Awe
- macam adik bob la..huhu..maksudnya,di mana ada bob di situ la adenya awe..

Shah
- selalu kena ngn pak hassan..=p

dan lain2 lagi yang aku tak sebut..maaf sangat2 tak dapat nk sebut semua terutamanya mereka yang stay kat JB..tak sempat nk kenal betul..


bersyukur dan gembira dapat mengenali kalian..mekasih atas pengalaman yang berharga selama tiga bulan ni..semoga dapat membantu aku mengharungi alam kerja nanti dengan baik..amin..=)



2 comments:

seepot seedot said...

dah habis praktikal...

Atia Adina said...

semuga berjaya dialam pekerjaan..ibu n ayah saya dulu susah gak masa praktikal..ikat perut hari2..sekarang ni alhamdulillah hidup dah dimudahkan..syukurr

.: Popular Posts :.

There was an error in this gadget