CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

.: Mutiara Kata :.

Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang..sahabat sejati ialah org yg menegur kesilapan sahabatnya...mengutuk perbuatan kejinya....dan mengambil berat akan sahabatnya...itulah sahabat sebenar..

Wednesday, July 7, 2010

.: MeRaiKan SaHabaT dan Rakan2 :.


Salam..


adoyai,lame betul tak update blog..
sebulan dah tak update..padahal banyak jugak hal nye yang berlaku dalam bulan ni..
pakai kira combine terus je la dalam ni..huhu..


alhamdulillah,bertambah banyak pengalaman dalam diari muslim aku ini..moga2,semuanya menjadi panduan dan memberi kekuatan utk aku menghadapi hidup ni..


First,hujung bln 6 ritu sempat jadi fasi utk kem hijrah remaja islam..under SaifulIslam Training and Consultancy (STC)..kem utk anak2 yatim..asalnya di ajak utk jaga part teknikal,sbb adhoc jgk dapat jemputan ni..esoknya program,mlm tu baru di ajak..bidan terjun jgk la,tp terima je sbb nk pengalaman..tambah2,kn jaga bab teknikal,tak perlu la nk ready sgt..jd,tak tny sgt detail pasal program..sampaikan sape peserta pun ak tak tahu..huhu..tgk2,sampai kat nur lembah pangsun pg tu,kn jadi fasi pulak da..tapi takpe,gembira sangat2..n yang lebih penting,ak bertuah kerana dpt tumpang dan berkongsi kesusahan dan kesunyian mereka tu bersama2..napok sgt mereka kurang kasih sayang..kalu kasih sayang ni bleh di beli,ak gi beli doh kat mydin dok pun mane2 bagi ke anok2 yatim ni..tapi,gitu la,kasih sayang ni nikmat Allah yang sangat special..dok leh wat jual beli..hmm..doakan mereka mampu mengharungi hidup sebagai muslim yang baik..amin..owh,gambar takde lagi,nanti attach dlm next post..


Second,alhamdulillah,praktikal pun baru je tamat..tinggal nak siapkan report je lagi yang agak banyak..sign supervisor pun tak smpat amek..last week tu banyak keluar je..hehe..cari hadiah utk company sbnrnye..tamboh2 wat design utk masuk ke dalam frame bagi ke company..pastu,amik cuti plk hari last..punya la payah boss nk bagi..ye la,hari last,nk cuti lagi..sakit tayar nguh aku..tapi,bkn saje2 nk cuti,nk balik awal sbb ade kem profesionalisme..utk mpp dan badan pengawas SHAMS..SMKA Sheikh Abdul Malek tetap di ingatan..ak tetap nk balik utk berbakti..dah la jarang2 turun skolah,kalau ade kem gini pun dok turun jgk,bile lagi ak nk turun..gambor ade doh,nanti post..nk edit2 sket..hehe..


Third,sempat jgk turun skoloh..alhamdulillah..dapat jupe cikgu2..first2 skali aku jupe ialah cikgu aminah..dok dang sapa bilik guru,jupe lalu doh die lps turun kete..ngn die mmg parok sket kena paku..huhu..dakpe la,cikgu SHAMS hok paling lame..dia la cikgu hok duk maroh2 sokmo supaya pelajar sheikh jadi molek..jadi orang..skrg dpt cikgu cemerlang doh..tahniah cikgu..dang naik ke bilik guru 3 n bilik guru 2..jupe n berbual2 ngn ustzh hamidah,cikgu hasnani,ustzh hanita,cikgu ida,ustzh wan samiah,teacher rozita,cikgu rokiah,ustz zaidi,sir nasa dan lain2..rase mcm nk sebut blake name cikgu2 takdi..rindu plok wase zaman persekolahan..dang round2 pusing2 skoloh jap..tgk perubahan kat SHAMS =)


empat,sempat jgk aku setting gi BBQ dan rehlah kat sekayu..meraikan sahabat yang ade waktu aku cuti intersem ni..ditambah ngn rakan2 yang balik 2,3 hari je mcm YB duan..kena la raikan..lagipun,kem skoloh tu kat kuala berang,mmg bajet dah nk gi sekayu sbb dekat je..tapi,balik umoh dulu la n gi keesokannya sbb nk wat bbq jgk..pada ak,senang sket sek2 ni nk mtk ngn mok ayoh sbb bile sebut sekayu,mesti mok ayoh kita fikir g utk mandi manda..agok payoh la jugok mok ayoh nk bagi..jadi,bile sebut bbq dulu n mandi tu sampingan je,buleh tahan kira sket..bukan menipu,tapi mcm main politik jgk la,mengalihkan fokus..hehe..


ak sempat edit gambor bbq je stkat ni..sibuk jgk duk dumoh ni..mcm2 hal,xdang sgt jgk..huhu..


selamat datang ke hutan lipur sekayu


ak dok reti nok komen gambor ni..fotogenik blake..


12 orang sumenye,tapi sorang tak dok dlm gambor sbb tgh amik gambor..huhu..lain kali jgn lupe bwk tripod kamera..


ready bersama kelengkapan bbq termasuk tali sekiranya berlaku kecemasan..utk gape ahu tali tu,tak termasuk dlm list pun sbnrnye..huhu..


tgh peridup api bersama kishen..mcm men masok2 wase..



dok dang gape2,sek ni terjun air dulu..tinggal ak ngn kishen je pridup api..kurang asam..hehe..



napok mcm sedap..tapi,mmg sedap pun..licin..


majid bukok cerita,mizek tukang dengor..tekun molek..



hidup pokok.."earth green campaign"..


ak baru leh mandi,lps sudoh masok blake seme doh ni..gambor ni terbaik,sume 12 org masuk gambor..


yang diraikan,YB Ridzuan Othman..dang balik cuti 3 ari je..sian plok..


jambatan gantung jadi port baik punya utk amik gambor..


gambor skema dpn pintu gerbang..nk balik doh..



freestyle sket..


lompatan saujana..huhu..


rama plok hok berminat utk join..haha..kate doh,sedap benornye wat lompatan saujana ni..



kishen sedih sbb dok puah lagi melompat..



kete unser berjasa yang membawa 8 org penumpang..4 org lagi dgn kancil bujat..

p/s:
mekasih kat semua atas kenangan ni..=)

2 comments:

adnan sempit said...

sedak ngak set yer gi sekayu..settim ar plop skali agi..

MOHAMAD KAMARUL HELMI BIN MOHAMAD NAWAWI said...

bereh..balik cuti raye kekgi,lapor diri ke aku blake eh..senang sket nk setting skali lagi..xmboh ah ade hok makan dalam pulok kekgi..=)

.: Popular Posts :.

There was an error in this gadget