CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

.: Mutiara Kata :.

Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang..sahabat sejati ialah org yg menegur kesilapan sahabatnya...mengutuk perbuatan kejinya....dan mengambil berat akan sahabatnya...itulah sahabat sebenar..

Saturday, January 30, 2010

.: Celoteh di waktu cuti midsem (Part Two) :.


Assalamu'alaikum W.B.T..

hari ini adalah hari terakhir aku menghabiskan cuti midsem di rumah..sekejap je rasenya berlalu seminggu ini....dalam sedar tak sedar je..malam ni da nak naik bas transnasional pukul 10 mlm menuju ke KL..

Ape yang aku buat spjg duk kat umah ni?hmm,ape yang aku tahu,aku memang xkeluar rumah..maksud xkeluar rumah ni,aku tak keluar ke bandar mahupun keluar minum air dengan member2 kat sini..keluar pun sekadar ambil adik aku yang pulang dari sekolah takpun keluar beli makanan..itu saje..start dari ari selasa berada kat umah,semalam baru la aku keluar..itu pun kerana nak beli tiket bas..alang2 da keluar memang aku ambil peluang la..kalau aku dah berada di bandar,tempat wajib yang menjadi destinasi aku semestinya di pantai la..kompem..tapi,dalam banyak2 pantai,aku lebih suke ke pantai belakang SMAASZA,batu burok sebab kat situ orang nya tak ramai..kadang2,aku tak lakukan ape-ape pun di pantai,sekadar melihat ombak menghempas pantai,membiarkan diri di hembus angin pantai..macam ayat novel..hehe..itu pun sudah cukup bagi aku..yang penting,setiap kali balik cuti kat umah,aku mesti pergi ke pantai walau sekali..semalam jugak,aku keluar main futsal..itu la yang aku selalu kate,kalau start je keluar,komfem,jadual aktiviti aku akan tersusun dgn sendirinya..bila dah berjumpa,terus kitorang merancang utk aktiviti seterusnya..utk malam ni,tak pun esok mahupun lusa..

Aku balik bercuti sedikit lambat kerana menghabiskan masa di PD..ikut trip batch 3rd year manufacturing..tapi,3 hari di PD cukup menggembirakan bersama classmate aku..di tambah lagi dengan pilihanraya kampus yang baru sahaja selesai di uia,aku terasa sedikit lapang..mungkin ade di antara classmate aku yang beranggapan aku masih sibuk kerana enset tak lekang ditangan..sehingga ade yang menyuruh aku OFF henset bila tiba di PD dan meminta aku menghabiskan semua kerja sebelum tiba di PD..huhu..

Aku memang dah peruntukkan masa tiga hari ini untuk ke PD..tak kan la aku nak fikir pasal pende lain pulak kat sana..part yang aku paling suka waktu kitorang beriadah dan buat aktiviti skali..seronok jugak men games buat istana pasir,lempar dan sambut belon berisi air,isi air dalam botol dan tiup belon kemudian pecahkan..orang tgk macam budak2 pon,macam budak2 la..yang penting kita bergembira..tapi,men kotak beracun la buat kitorang keras perut duk ketawa..sape yang kena bab propose kompem tak tidur malam la lps tu..berlakon jadi nur n adam la..macam2 lagi la..bojan n mas jugak yang jadi awang n dayang..aku pulak,nasib baik aku tak kena teruk,just kena nyanyi je..huhu..tu pun bleh ajak 2org member lagi..aku ajak paih n kawe je untuk nyanyi lagi blues terengganu kita..hehe..xsampai serangkap pon..yang penting ade na na na na tganu kiter..

Futsal pantai dan bola tampar pantai pulak jadi aktiviti budak laki di sebelah petang n pagi sebelum pulang..main bola tampar cukup menggelikan hati,masing2 dengan gaya tersendiri..semua jenis yang tak biasa main bola tampar..baru je main satu set,tangan dah merah n sakit..tak tahu teknik punya pasal..tapi,itu bukan penghalang..seronok punya pasal,semua tu tak dihiraukan sampai la berakhirnya 3 set..sebab tu la keluar macam2 skill..yang pakai kaki ade,yang pakai kepala pun ade..lipat gunting pon ade..tak leh dilupakan la aksi Amir Akhyar..yang menariknya lagi,selesai main bola tampar,terus terjun swimming pool..hilang kebas n merah kat tangan..huhu..tapi,sampai balik umah terasa sakit lagi sebenarnya...hehe..

Pengalaman yang menarik dan jadi memori bersama..mekasih buat committee di kalangan classmate aku sendiri..aku pun committee jgk tapi xbagi komitmen sangat..maaf sangat kat PM,wan merah..pilihanraya kampus depan mata,kena utamakan yang ini dulu la..mekasih kerana memahami..eceh..

ok la,cukup setakat ni celoteh aku di musim cuti..kat uia,harapnya berkesempatan untuk menulis seperti ini jugak la..sekian,salam..

0 comments:

.: Popular Posts :.

There was an error in this gadget