CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

.: Mutiara Kata :.

Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang..sahabat sejati ialah org yg menegur kesilapan sahabatnya...mengutuk perbuatan kejinya....dan mengambil berat akan sahabatnya...itulah sahabat sebenar..

Friday, November 19, 2010

.: IrFaN :.


IRFAN....







adik aku?
komfem2 bukan,tgk kaler kulit da tahu da kan..huhu..


anak aku?
hmm,mungkin..haha..mustahil la tu..


anak sedare aku?
hmm,boleh jadi..


ok,dah..cukup la berteka teki..ak pernah citer dah pasal irfan sebelum ni..anak didik ak la ni..ak ngajar die mengaji..asalnya,sekadar menggantikan kawan ak,tapi,dah jadi pengajar tetap da sekarang..bertuah irfan dapat aku..haha..

ngajarnye amik masa 15 minit je..tu minimum limitnye..kalu ak ngajar kurang daripada tu,ak mcm dah makan gaji tak halal la kan..tapi,tiap kali ak pergi ngajar die,ak bleh habiskan masa kat sejam duk umah die..huhu..

ngajar tu mmg la kejap je..tapi,macam2 la bile dah jumpe ngn die..awal2,komfem2 die bukak cerita dulu..mesti ade je cerita die kat sekolah,takpun citer kartun yang die tgk ape sume..ak layan je la..kalu ade citer yang die sebut ak ckp ak tak pernah tgk,komfem2 die akan citer kat aku..yang ak nk gelak,die citer satu2 sinopsis citer..layan2..siap quote dialog citer tu lagi..kuat betul daya ingatan die..die tgk bape kali ak pun tak tahu..tapi,mgkin jgk die tgk sekali terus ingat..

lps da abih citer,tak leh nk start ngaji lagi,mesti nk main dulu pulak..n komfem2 die ajak ak main skali..ak pun layan je la..men2 lontar n sambut bola ngn die..nasib baik tak men futsal je ngn aku..hehe..mcm2 lagi la..ak pun nk melayan lebih bimbang jgk,apa plk mak ayah die cakap nanti bile dgr kitorang duk gelak2..ni datang mengajar ngajar ngaji ke datang main..tapi,mak die paham da sbnrnya..hmm,ade je la permainan die ni..hado,nk tergelak plak bile teringat..

lepas tu barulah boleh start ngaji..lps da minum air n tenang2 jap,start baca doa dulu n then ngaji..tak lame pun ngaji,mmg die pandai..budak2,hati suci n terang..kejap je diorang ingat..cukup2 la besenye 15 minit tu..nk banding ngn kita ni,puas ulang dua tiga kali baca,belum tentu lekat dalam kepala..kalu lekat pun,entah tahan berapa lame..ak la tu..lepas tu baru la ak bleh balik..n besenya,ade je buah tangan yang aku dapat..mmg jarang balik ngn tangan kosong..bubur kacang tak pun kuih tak pun biskut pasti menemani aku balik ke uia..pernah jugak nasik goreng menemani ak..hehe..


p/s:
sekarang ni tgh cuti inter sem..maka,ak pun bercuti mengajar jgk hampir selama sebulan..rindu plak kat irfan..sekadar mencoret sedikit pengalaman bersama die utk ubati kerinduan..eceh..=p


4 comments:

batrisya qistina said...

calon bapa mithali ;p

warna kulit bukan penghalang :D

MOHAMAD KAMARUL HELMI BIN MOHAMAD NAWAWI said...

haha..
bkn senang2 nk jadi bapa mithali mad..tp,sape tak mboh jadi mithali kan?
mu dakpe la,mu ade ciri2 tu ak napok..abih orang mu baik..
hehe..
owh,cari pasal eh..=p

batrisya qistina said...

hahaha..aku nak jadi suami mithali dulu..ops ;p

hahaha..eh eh..dok napok lah ko aku lop..ngeee..abih orang aku baik?adakah merujuk kepada FZ?hahaha..

tulis le pasal novel pulop..baru ganas sikit :D

MOHAMAD KAMARUL HELMI BIN MOHAMAD NAWAWI said...

haha..bereh..
kalu dlm bab baik ni,mmg ak nk sgt la berlumba ngn mu..

bkn FZ saje,sume orang la..general ni..tidak berkait dgn yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia..hehe..

ak ade mikir gop,tapi ak batalkan la hajat ak..bkn tak mboh tulis,sian ke habiburrahman kekgi ak kaca periuk nasik die..=p

.: Popular Posts :.

There was an error in this gadget