CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

.: Mutiara Kata :.

Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang..sahabat sejati ialah org yg menegur kesilapan sahabatnya...mengutuk perbuatan kejinya....dan mengambil berat akan sahabatnya...itulah sahabat sebenar..

Friday, December 26, 2008

Kursus ‘touch typing ‘ n penyerahan laptop

Alhamdulillah,aku dapat gak scholar...yang angkasa punya...mesti plek kan dgr,sbbnye xramai yg tahu pasal scholar ni...mcm angkasa lepas jer...ANGKASA ni sbnrnya singkatan bg Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Sdn Bhd...nseb bek gak mak n ayah aku guru,automatik msuk koperasi guru...lps syarat utama yg nk slh seorg ibu bapa mesti lah kakitangan angkasa xpon ahli koperasi...koperasi la ape2 pon,sbbnye kalu name koperasi ni kompem bwh angkasa..

Teringat waktu interview aritu...flashback jap..ade tiga stage sumenye...aku spatutnya pegi ari sabtu,tp ade program plk sabtu ngn ahad tu,seb bek dpt tukar buat ari jumaat...tp,xbape sempat nk prepare,sbb kepala duk pening pikir psl Engin Ta’aruf Day...interview tu start pkol 2.30ptg n aku smpai semput2 pkol 2.30ptg...seb bek sempat...fuuhh...dh register,mula2 kena tulis essay...dlm masa 15-20 minit buat essay pasal course yang kite amek,xpon pasal universiti yang kite masuk...ak bersyukur jgk la w/pon aku xsempat nk prepare tp aku prnh buat dah essay pasal ni untuk hantar ms mtk scholar HSBC...membantu jgk la...stage kedua,ujian menaip pakai laptop...3 minit utk taip 100 patah perkataan...pon dlm english...aku pon xtaw aku taip laju ke x,xsempat nk tgk tepi langsung...haha...punya la fokus...abeh bhgian tu bru la msuk stage yg pling penting..interview ngn org2 besar angkasa...msuk bilik tu trkejut gak,byg la,kite sorg,diorang 6 orang...jenuh jgk nk menjawab...soklan pulak mcm2...cume yg rase ok skit,sbb ckp in malay...antara soklannye la,aku citer skit yg aku kena..diorang tnya wajar x tindakan mat said (MB T’ganu) beli kete mercedes,mentang2 la aku org ganu,soklan ni terus die kasi...lg,soklan pasal result aku,psl MUET,dan kenapa aku nk scholar angkasa ni...aku x kata aku buat perfect aritu w/pon aku dh dapat scholar ni..aku rs byk jwpn aku yg xbape mantap,tp jwb tu jwb,xde la trkunci je mulut aku..yg penting aku dpt buat muka konfiden dr awal smpai akhir...psl tu kot aku dapat...haha...

Ape kaitannye kursus touch typing ngn ANGKASA ni?dari tadi lg aku duk citer..sbnrnye aku nk citer ni pasal kursus ni la..haaaa...kaitannya adalah 19hb ngn 20hb aritu angkasa buat program...ade dua program utama,penyerahan laptop (pinjam smpai abes blajar) n kursus touch typing utk 40 org yg dpt scholar angkasa tahun ni...tp, yg sdeynye laki cume ade 9 org drpd 40 org tu...hmm,tp tkpe la,sbbnye 9 org ni sume yg berkualiti...huhu...buat plak kat quality hotel,shah alam..tu je..huhu..xde la,byk lagi nk bgtaw,dlm 40 org tu,UIA saje pon dah 9org..tp yg pling ramai of course la from UiTM...mcm2 UiTM ade...lagi,ade dr UUM,UMP,UniMAP,UDM dll la...

pagi 19hb tu,aku brtolak dr uia ke angkasa dulu..nk pegi hotel quality trus,xkenal...mau sesat nanti mampus aku...smpai sana dlm pkol 7.45 pg...lame jgk duk menunggu kt sana,ingtkan pkol 8 tu brtolak trus sbbnye die ckp msti smpai sblom pkol 8...smntara duk mnunggu tu,aku tegur la bdk pompuan yg ade kt ctu jgk..die sorg je,tu aku brani tegur tu..hehe...tny2,rupenye dr uia jgk,dah la kos engin jgk.."aik,asal xprnh nmpak pon?",ak dan die brtanya srentak...haha...tp,yg mmbezakan aku ngn die ni,die bdk 1st year,tp aku dh 2nd year...senang phm ak dh amek majoring,tp die blom lg...stlh agk lame mnunggu tu,alih2,pkol 9 bru brtolak...rupenye,aku pegi ngn van yang bwk barang2 n laptop utk guna ms kursus tu...patut pon lmbat,duk angkut brg2...ak xduk tgk je,tolong jgk la angkut laptop2 tu...kang bro tu ckp aku ni sombong ke ape ke,xsedap plk...haha...

kursus ni start ngn penyerahan laptop dlu..pkol 11 lebih bru start,xikut tentatif,VIP program ni,Naib Yang Dipertua ade mesyuarat jap pagi td,tu lmbat tu..sdp gak dgr die ckp,byk input n nasihat yang die bagi...buat aku semangat smcm je nk start sem 2 ni..arap2,brkekalan la smngt tu,jgn trus hilang esok dah la...haha...oleh sbb aritu ari jumaat,kitorg kaum mslimin kena pegi smyg jumaat la..smyg plk dkt MSSAAS..Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah..nmpk cam dkt je ms mula2 jln tu,tp byg la..ak start jln dr hotel ms imam baru nk start khutbah..aku abeh amek air smyg org dah iqamah dah...aku pon trfikir gak,kejapnye,khutbah imam tu 2,3 minit je ke,tp xkan la..mksudnye,jarak tu mmg btol2 jauh w/pon nmpk dekat..huhu...

ptg tu,lps jumaat smbung ngn kursus touch typing...byk sesi,smpai keesokannya...duk mengadap laptop je la...2 ari duk mcm tu...duk tekan huruf sampai la abeh sumenye...die ade teknik die la..kalu dh mahir,pergh laju die mengalahkan org bercakap kot...aku dh tgk penceramah tu taip skit,mmg laju..tu bru tnjuk skit die ckp...haha...xde la,tu aku tmbh sndiri tu..tp,seronok jgk la,dah la pnceramah tu dua2 kaki lawak...xbosan la...tp,sakit mata,sakit tgn,sume ade..letih jgk menaip ni...nseb bek xsakit jantung je...hehe...astaghfirullah...tp,sempat plk dlm sesi ari sabtu tu,kitorang menari poco2...aku mane la biasa ngn poco2 ni..xtaw pon ape pende tu..awal2,die pggil 2,3 org yg pandai je..pastu,tgk2, sume yng kena menari..aku pon ape lagi,tunjuk bakat la...haha...bkn nk bgga diri la kan,tp aku dpt buat kot w/pon br 1st time knl poco2...

hmmm,tu je la kot yang aku dpt citer...ade lagi rasenye tp xbape ingat..kalu ingat susah plk nnti,kompem xcukup page ni..huhu..tp,yg sedihnya aku xdpt amek gmbr..xingt campur xde kamera cmpur aku lupe cmpur ape2 lagi la external factor..hoho...ok la...see you next time...
assalamualaikum...

0 comments:

.: Popular Posts :.

There was an error in this gadget