CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

.: Mutiara Kata :.

Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang..sahabat sejati ialah org yg menegur kesilapan sahabatnya...mengutuk perbuatan kejinya....dan mengambil berat akan sahabatnya...itulah sahabat sebenar..

Monday, February 21, 2011

.: SRC 2010/2011 General Election :.



Assalamu'alaikum W.B.T..


Tajuk kot 'orang putih', tapi isinya dalam bahasa melayu..
takpe kan, nak ambil mood pilihanraya kampus UIAM..huhu..
ak sudah berada dalam tahun 4 di UIAM, bermaksud 4 kali sudah berpengalaman menyaksikan suasana pilihan raya kampus..macam2 suasana bermula dari keluarnya notis pertama menyatakan borang utk menjadi SRC candidate boleh di ambil sampailah ke pengumuman mereka2 yang telah menang di setiap kulliyyah..bermula saat itulah, tugas sebagai seorang 'exco' SRC bermula even 'syura session' belum dijalankan dan surat 'endorsement' belum di perolehi..


sebenarnya,waktu ak dalam tahun dua,ak sendiri mengalami proses2 ini dari awal sampai lah akhir..pengalaman yang sangat berharga..bagi yang dah menang tanpa bertanding atau dlm bahasa 'orang putih' kita sebut 'won uncontested', agak rugi jugak lah kerana mereka tidak dapat merasai susah payah dan pengalaman2 berkempen yang meletihkan, memenatkan dan pelbagai me'......'kan lagi..kadang2 berkempen ini menyeronokkan jugak dan kadang2 berkempen ini jugak boleh jadi tidak menyeronokkan..hehe..


tak nak berceloteh panjang lagi,lepas pilihanraya kampus dah habis,kita bercerita lagi eh..kali ni,nak mintak semua ambil cakna dengan suasana pilihanraya kampus di UIAM ni..hari ini adalah hari terakhir berkempen sebab,esoknya dah tiba hari mengundi atau 'polling day' atau 'election day'..maka,bolehlah pakat ramai2 turun ke lab kulliyyah masing untuk menjalankan tanggungjawab anda sebagai salah seorang student undergraduate di UIAM ini..


akan tetapi,ada pengecualian untuk beberapa kulliyyah iaitu di KICT,KOE dan KAED serta International Constituency..kalau perasan,di kulliyyah2 ni,hanya ada cukup candidate untuk kerusi2 yang dipertandingkan..maka,seperti yang aku sebut kat atas, mereka semua telah menang tanpa bertanding (won uncontested)..jadi,student kulliyyah2 ni tak perlu turun mengundi dah la..cumanya,tetap kena amik tahu dan cakna jugak siapa yang menjadi wakil atau 'representative' untuk kulliyyah korang ni..ada ape2,senang,boleh kontek terus..


ok,itu je dulu,terpanjang pulak..huhu..






p/s: 

"anda ada tanggungjawab, maka penuhilah tanggungjawab itu dengan memilih calon yang paling layak"

"pilihan ada di tangan anda"

"cast your vote"

"choice is in your hand"

apa lagi orang biasa ckp waktu pilihanraya ni eh?huhu..


anak orang cambodia tiada gigi,
pilihan raya kampus datang lagi..

budak Malaysia suka mandi,
jom ramai2 turun mengundi..=)

terpengaruh dgn sesi berpantun dalam raja lawak punya pasal..haha..karut betul la..

0 comments:

.: Popular Posts :.

There was an error in this gadget